Heaven on Earth

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Αποστάσεις

Ιδανική γεωγραφική θέση

Το Kalogria Beach Hotel βρίσκεται στον νομό Αχαΐας στην Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, σε απόσταση 230 χλμ. από την Αθήνα, 40 χλμ. από την Πάτρα και μόλις 7 χλμ. από το αεροδρόμιο του Αράξου. Από το ξενοδοχείο μπορεί κανείς εύκολα να επισκεφτεί τα Καλάβρυτα, την αρχαία Ολυμπία, την Ζάκυνθο και την Κυλλήνη και πολλούς ακόμα κοντινούς προορισμούς.

Θάλασσα

Γαλαζοπράσινα νερά

Η θάλασσα κατά μήκος όλης της ακτής φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά της, το γαλαζοπράσινο χρώμα της και τον αμμώδη πυθμένα της. Βαθαίνει σταδιακά, με πολύ μικρό ρυθμό, καθιστώντας την ιδανική για κολύμπι και παιχνίδι τόσο για τους μεγάλους όσο και  για τους μικρούς μας φίλους.

Παραλία

Βραβευμένη & φημισμένη

Η γνωστή και βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία αμμώδης ακτή της Καλόγριας απλώνεται σε μήκος 9 χιλιομέτρων. Μπροστά από το ξενοδοχείο υπάρχει οργανωμένη πλαζ με 220 ομπρέλες και  600 ξαπλώστρες και με μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια σπορ.

Φύση

Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου

Η λιμνοθάλασσα Κοτύχι βρίσκεται στο Νομό Ηλείας Β.Α. της κωμόπολης των Λεχαινών ενώ το παραθαλάσσιο δάσος, ο υγρότοπος της Στροφυλιάς, είναι βορειότερα, στο Νομό Αχαΐας. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα δίκτυο λιμνοθαλασσών, λιμνών, ελών και δασών, κατά μήκος των βορειοδυτικών ακτών της Πελοποννήσου.

Η λίμνη βρίσκεται στο Δάσος της Στροφυλιάς και μαζί με τις λιμνοθάλασσες του Προκόπου, τη λίμνη-έλος Λάμια και του Πάπα προστατεύεται από τη συνθήκη Ραμσάρ.

Το Κοτύχι είναι σημαντικός τόπος ξεκούρασης για πολλά αποδημητικά πουλιά, όπως ερωδιούς, χαλκόκοτες, χελιδόνια, τσαλαπετεινούς, γεράκια, τρυγόνια, γλαρόνια κ.ά.

Μαύρα Βουνά

Η ονομασία οφείλεται στο ότι κατά την αρχαιότητα πιστευόταν ότι από σπηλιά που βρισκόταν στα βουνά εξορμούσαν οι άρχοντες των θαλασσών, που τρόμαζαν τους ναυτικούς όταν περνούσαν από την εγγύς θαλάσσια περιοχή, ώστε ο τόπος της σπηλιάς να ονομαστεί Μαύρα Βουνά.

Τα βουνά αυτά προέρχονται από ασβεστολιθικά πετρώματα. Αποτελούν μέρος του οικοσυστήματος του Δάσους της Στροφυλιάς που προστατεύεται από την Συνθήκη Ραμσάρ. Εκεί βρίσκονται τα χωριά Άραξος και Παραλίμνη, καθώς και οι Ιαματικές πηγές Αράξου και η γνωστή αμμώδης παραλία Γιανισκάρι. Εκτείνονται ανάμεσα στο Δάσος της Στροφυλιάς, τις λιμνοθάλασσες Αράξου (Πάπα) και Προκόπου, τον Πατραϊκό κόλπο και το Ιόνιο πέλαγος.

Πολιτισμός

Αρχαία Δύμη

Σε απόσταση 5 χλμ από το Kalogria Beach βρίσκεται η αρχαία Δύμη. Η θεά Αθηνά ήταν η προστάτιδα της πόλης και λεγόταν και Κλειδούχος. Από την Δύμη πήρε και το όνομα της όλη η περιοχή Δυμαία χώρα ενώ το όνομα της προέρχεται από τον Δύμα, που θεωρούνταν ο ιδρυτής της πόλης.

Δυμαίος ήταν ο Οιβώτας, αλλά οι συμπολίτες του δεν τον τίμησαν για την νίκη του και αυτός τους καταράστηκε να μην ξανακερδίσουν σε ολυμπιακούς αγώνες, όπως και γινόταν μέχρι που του αποδόθηκαν οι τιμές που που άρμοζαν και η κατάρα λύθηκε. Επίσης ολυμπιονίκης από την πόλη ήταν και Πάταικος στην 71η Ολυμπιάδα 496 π.Χ.

Έξω από την πόλη υπήρχε κατά την αρχαιότητα τάφος του Σώστρατου, φίλου του Ηρακλή ενώ τον τάφο τον είχε κατασκευάσει ο ίδιος ο μυθικός ήρωας. Στην πόλη υπήρχε και ναός της Λαρισαίας Αθηνάς που όπως αναφέρει ο Παυσανίας την εποχή που πέρασε από εκεί ήταν ήδη αρχαίος.

Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπία ήταν κατά την αρχαιότητα ιερός χώρος αφιερωμένος στον Δια. Σε αυτόν διεξάγονταν κάθε τέσσερα χρόνια προς τιμήν του οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες τελέστηκαν το 776 π.Χ. Στην διάρκεια τους είχε συμφωνηθεί ότι σε όλο τον Ελλαδικό χώρο θα επικρατούσε εκεχειρία. Η τέλεση των αγώνων διακόπηκε το 393 μ.Χ. από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Θεοδόσιο επειδή θεωρήθηκαν ειδωλολατρικές τελετές. Οι αγώνες αναβίωσαν το 1896 από τον Coubertin. Αυτοί θεωρούνται οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες και ο χώρος αναβίωσης τους ήταν φυσικά η Αρχαία Ολυμπία.

Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα μνημεία και κτήρια που μπορεί κανείς να επισκεφθεί είναι ο ναός του Δία, ο ναός της Ήρας, το βουλευτήριο, το Πρυτανείο, το αρχαίο Στάδιο, η παλαίστρα, η στοά της Ηχούς, ο βωμός του Δία, η νότια στοά, τα ελληνικά λουτρά, οι θησαυροί, ο ιππόδρομος κ.λ.π.

Επιτακτική είναι και η επίσκεψη στο μουσείο στο οποίο φυλάσσονται πλήθος ευρημάτων που έφεραν στο φως οι αρχαιολογικές ανασκαφές στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ρωτηστε στη ρεσεψιον για να σας βοηθησουμε να οργανωσετε με τον καλυτερο δυνατο τροπο την επισκεψη σας.